Szülői tájékoztató a koronavírus kapcsán

Tisztelt Szülők!

A 2020. március 16-án, hétfőn életbe lépő iskolába járási tilalom miatt, el kellett kezdenünk megszervezni az oktatás online térben való megvalósítását. Mivel korábban erre nem volt példa, időt igényel a kivitelezése. Ezért március 16-18-áig tanítás nélküli munkanap lesz, ami alatt a pedagógus kollégák kidolgozzák a tanítás ezen módját.

Kérjük a kedves szülőket, hogy együttműködésükkel segítsék a gyermekek otthoni tanrendjének kialakítását, és időben tagolják majd a napi elfoglaltságukat a következőképpen:

8:30-10:00 tanulási idő
10:00-10:30pihenő idő
10:30-11: 45tanulási idő
12:00ebéd
12: 30-14:30gyakorlási idő/testnevelés/levegőzés, játék

A megoldandó feladatokat a tanulók, a kisebbek esetében szülők megtalálják az iskola honlapján (www.barczigusztav.hu), a TÁVOKTATÁS fül alatt, melyet rendszeresen frissítünk.

A tananyagon kívül ötleteket kapnak majd szabadtéri mozgásos játékokhoz, egyéni fejlesztési módokhoz, a strukturált időbeosztáshoz.

Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a szabadidejében, pihenő időkben lehetőleg tartózkodjanak otthon, a levegőzés ne a játszótéren, közösségi tereken történjen! Kerüljenek minden zsúfolt és zárt teret, előzzék meg, hogy a járvány tovább terjedhessen!

Mint ahogyan Miniszterelnök Úr is javasolta, gyermeküket ne bízzák az idősekre, nagyszülőkre!

2020. március 16-án 8-16 óráig el kell vinni a tankönyveket, taneszközöket az iskolából!

Együttműködve meg fogjuk oldani tanulóink különleges oktatási igényeit, egymást segítve túljutunk ezen a nehéz időszakon!

Kádárné Monori Éva
tagintézmény-vezető